Вести

ВЕСИЋ: ВЛАДА МОРА ДА ОДГОВОРИ НА ИЗАЗОВЕ КОЈИ НАС ЧЕКАЈУ

Члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић истиче да се налазимо у кризном времену и да се пред новом владом налазе велики изазови.

"Почело је редовно јесење заседање Народне скупштине. Први закон је закон о министарствима, јер тај закон претходи формирању владе, неопходан је да бисте формирали владу јер је за то потребно да имате дефинисана министарства. Постоје четири нова ресора", рекао је Весић за Пинк.

Када ме питају зашто се мењају од владе до владе ресори, то је зато што свака влада мора да одговори на изазове које поставља то време. Влада се формира да би решавала проблеме, а последњих неколико година као свет живимо у ванредној ситуацији - прво смо имали епидемију короне, што је била економска катастрофа за свет, а онда се десио рат у Украјини са великим последицама по економију целог света, а посебно Европе. Влада мора да одговори на изазове који нас чекају.

Како каже, то су обезбеђивање енергетске стабилности Србије, финансијске стабилности, довољно хране, здравствена заштита и да се ојача војска јер не знамо у ком правцу ће ескалирати рат у Украјини.

"Време је кризно и влада ће се суочавати са великим изазовима и мораће паметно да решава проблеме", истакао је Весић.

Када Ана Брнабић буде изашла са предлогом министара видећемо како ће изгледати влада. Нова министарства су направљена тако да одговоре изазовима.