Вести

ВЕСИЋ: ВУЧИЋ ЈЕ ПОСЛАО СНАЖНУ ПОРУКУ МАФИЈИ

Члан Председништва Српске напредне странке и заменик градоначелника Београда Горан Весић оценио је да се против председника Србије Александра Вучића спроводи кампања попут оне која се 2003. године водила против тадашњег премијера Србије Зорана Ђинђића.

Весић је рекао да се види иста матрица, односно прво следи покушај да се делегитимише функција тада премијера, сада председника, а да се затим он лажним причама доведе у везу са мафијом, како би постао легитимна мета, као што су, како је рекао, од Ђинђића направили легитимну мету.

Према његовим речима, сада то исто покушавају да ураде са председником Вучићем, само зато што Србија напредује, а нису сви срећни што има више радних места, што се више гради и боље живи.

“У тој кампањи учествују исти људи са медијске сцене. Иста је матрица. Као што су тада веровали припадницима ''земунског клана'', сада верују другима и сада им је сваки криминалац добар ако могу да га искористе”, рекао је Весић.

Весић је рекао да је разлика између тог и садашњег времена у томе што је данас Србија стабилна и снажнија, и што је председник у стању да се избори са изазовима, јер, уверен је, Вучић неће попустити.

“Суштина напада на Вучића је покушај политичких кругова окупљених око странака које подржавају тајкуни, да дођу на власт без избора. То је очигледно план, јер Драган Ђилас не зна другачије да дође на власт, а када је био на власти својим фирмама је направио промет 619 милиона евра”, рекао је Весић.

Зато је, каже, цела стратегија покушај да се председник Вучић криминализује, како би они, користећи своје медије и против воље народа, а уз вољу појединих страних амбасада, дошли на власт.

“Вучић је јуче послао снажну поруку мафији и онима који мисле да могу на власт без избора, да Србијом неће владати мањина, стране амбасаде нити они које народ не изабере, већ напротив, народ бира ко ће владати, а то није онај ко има највише пара, већ у кога људи имају највише поверења”, рекао је Весић.

Како каже, Вучић је послао и одлучан одговор да ће Србија даље напредовати.

“Могу да разумем да неки други, споља, не желе да Србија буде снажнија, али не могу да разумем да неки људи у Србији не желе да земља буде снажнија, а мафијаши иза решетака”, рекао је Весић.

Не бежим од проблема као други

Станари зграде у Видовданској улици на Врачару, добиће станове исте квадартуре у новој згради коју ће изградити Град, а Весић је рекао да је његов посао био да реши тај проблем, јер, додаје, не бежи од проблема грађана, чак и када Град није надлежан за неки проблем.

Ја сам се састао са тим љидима, јер ја за разлику од других не бежим од проблема, већ покушавам да их решим, рекао је Весић.

Весић је додао да тужилаштво води кривични поступак, након чега ће бити поднета оптужница против одговорних, јер је, рекао је, очигледно нечијим пропустом дошло до трагичне грешке да је срушена суседна зграда.

Рекао је да је станарима на састанку предочио да могу они да туже инвеститора и сачекају две, три године, јер би сигурно добили на суду, али би то дуже трајало, или да Град сагради зграду, у којој би добили станове исте квадратуре, а да Град тужи инвеститора.

Град ће изградити зграду и тужиће инвеститора. То је одговорно понашање. Ја хоћу да станем иза сваког грађанина. А, ми ћемо да наплатимо од инвеститора, рекао је Весић.

Станари Видовданске неће бити бескућници, поручио је Весић и истакао да се неће поновити случај из 2008. године са станарима из Дубљанске улице.

Када је Ђилас био на власти у Београду и када су пустили људе да сами наплаћују од инвеститора и после 13 година се нису наплатили и немају кров над главом. Весић никада неће бежати од проблема у граду, чак ни када Град није надлежан, као у случају Видовданске, јер је дозвола била општинска, рекао је Весић.

Када је реч о гласању грађана за изглед будућег метроа, Весић је рекао да од јуче води предлог број 3.

Грађанима су понуђена четири предлога за изглед вагона, редом: 1 - светлост, 2 - снага, 3 - слобода и 4 - сигурност.

До јуче је водио предлог број 4, а од јуче идејно решење под бројем 3.