Вести

ВУЧЕВИЋ: НОВИ САД БОГАТИЈИ ЗА ЈОШ ЈЕДАН ВРТИЋ У ВЕТЕРНИКУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је новоизграђени вртић "Камичак“ Предшколске установе "Радосно детињство“ у Ветернику у који је уписано 274 деце и истакао да ће "Радосно детињство" ове године имати рекордан број уписане деце, 17.300.

"Када сам био изабран за градоначелника пре 10 година, било је уписано знатно мање деце, око 15.700. То је резултат одговорне политике, а ми смо показали да имамо стратегију како да ширимо број вртића и очувамо "Радосно детињство“ које је тог септембра 2012. године, дуговало више од милијарду динара", рекао је Вучевић.

Додао је да је током последњих десет година изграђено пет нових вртића, а 11 проширено, чиме су створени услови за пријем нове деце.

"Осим тога, 2015. године смо донели одлуку да субвенционишемо боравак деце у приватним вртићима, а 2019. да вртићи у Новом Саду буду бесплатни. Ови показатељи нису нешто што се подразумева и то је пракса у свим градовима и општинама, већ је одраз снаге града", истакао је Вучевић.

Као следећи изазов навео је побољшање стандарда запослених.

"Пре деценију, наше васпитачице су имале плату око 35.000 динара, а она је данас већа од 56.000 динара. Са повећањем које нас чека од јануара, примања васпитачица ће ићи до 63.000", рекао је Вучевић.

Истакао је да је додатно повећан и износ солидарне помоћи коју даје Град Нови Сад, а која је за ову годину износи 60.000 динара по запосленом.

"Проблем су и даље плате сервирки, куварица и запослених који одржавају хигијену објекта, јер смо ту ограничени законима и морамо наћи начин да и том делу запослених у „Радосном детињству“ порасту примања", закључио је Вучевић.

Нови вртић има површину већу од 2.000 квадрата, његова изградња у шта је инвестирала Градска управа за имовину и имовинско-правно односе Новог Сада, почеле је прошлог лета и завршена пре рока.