Вести

ВУЧЕВИЋ: ОПОЗИЦИЈА СЕ МОЛИ БОГУ ДА СЕ ЦЕНЗУС НЕ ВРАТИ НА ПЕТ ОДСТО

Допис о изборима који је опозиција послала председнику Републике Србије Александру Вучићу, а он представио јавности, према оцени потпредседника Владе, министра одбране и председника Српске напредне странке (СНС) Милоша Вучевића, садржи доста контрадикторних захтева.

"Захтеви опозиције су конфузни и крећу се од најтежих претњи ако се избори распишу, до тога да су после четири месеца закључили да би избори требало да се одрже. Посебно је занимљив допис који су упутили председнику, а њихов захтев јесте да се избори распишу до краја године, а не да се одрже. Одржавање би било почетком марта 2024. године", рекао је председник Вучевић, гостујући на ТВ Пинк.

Председник Вучевић додао је да када је "10 бабица, онда дете буде килаво".

Према његовим речима, Српска напредна странка спремна је да разговара са председником Вучићем и другим странкама о изласку на биралишта, али да нико нема право да унапред каже да ће се једни избори одржати, а други не.

"Нама иде редовни термин за одржавање локалних и покрајинских избора. Они нека сами са собом разреше, да се договоре. Они имају пројекцију ко где шта треба да добије па Ђилас каже да га занима само Београд, а Алексић би свеопште изборе на националном нивоу. То говори о њиховој озбиљности", истакао је председник Вучевић.

Председник Вучевић оценио је да се опозиција моли Богу да се не усвоји његов предлог да се цензус врати на пет одсто и додао да је председник Вучић против враћања цензуса на пет процената.

Поређење Србије 2023. године са Србијом 1999. године од стране опозиције оценио је као неумесно.

"Те две Србије нису исте ни у смислу економије, ни демократије, нису исте околности и амбијент је данас далеко бољи него пре 30 година", рекао је председник Вучевић.

Извор: Танјуг/ТВ Пинк