Вести

ВУЧЕВИЋ: ВЕРУЈЕМ ДА ЋЕМО БИТИ МНОГО УСПЕШНИЈИ НА ПОЉУ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић присуствовао је данас отварању “Академског центра заштите животне средине и одрживог развоја“ у Новом Саду.

Вучевић је након обиласка нових просторија истакао да је идеја Удружења “Чепом до осмеха” окупила добре људе и довела до стварања данашњег Академског центра. Према његовим речима, када су му пре седам година оснивачи представили наведену идеју, био је скептичан, али се то временом променило.

Како су дани пролазили и отварале се неке нове странице и ја сам се уверио да заиста имају сјајну идеју. Пре свега имају енергију да окупљају много добрих људи са позитивним мислима, рекао је Вучевић.

Вучевић је, том приликом, честитао свима који су уложили енергију у реализацију ове идеје.

Ово је сада драгуљ у круни свега што су радили. Концепција је јасна, идеја је добра. Са друге стране, мислим да смо се одродили, не од природе, него и једни од других. Када научимо децу да воле другу децу и да људи поштују људе, верујте, ти људи ће поштовати природу. То је однос човекољубља. Када се томе вратимо, када нас то опет призове нама самима, верујем да ћемо свакако бити много успешнији на пољу заштите животне средине и одрживог развоја. Ви дајете нову енергију и нову снагу, нагласио је Вучевић и честитао Удружењу, Граду Новом Саду и Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на подршци и сарадњи.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић рекао је да му је драго што је Град помогао да Академски центар има свој дом у коме ће се стварати креативне идеје, учити и подизати свест о екологији.

Ово данас што видимо је кренуло од једног малог чепа и секунде, када одлучујете да ли чеп бацате заједно са пластичном флашом или га одлажете и дајете удружењу, а то је стварно моменат одлуке. Фантастично је и невероватно шта су они урадили до сада – истакао је Ђурић и пожелео члановима Центра да наставе даље да раде, буду успешни и баве се хуманитарним радом кроз екологију.

Извор: Танјуг