Вести

ВУЧИЋ: НАЈРАДОСНИЈИ САМ КАДА МОЖЕМО ДА УРАДИМО НЕШТО ЗА НАРОД

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је у Девићима, након обиласка реконструисаног пута Придворица - Девићи код Ивањице, да ће држава помоћи да се уради и још око 20 километара пута од Одвраћенице на Голији преко Брусника ка Ивањици.

Председник Вучић је током обиласка Девића поручио представницима месне заједнице да очекује да окрену два прасета и два јагњега због тога што ће добити тај пут.

"Али, не печење да буде за мене већ за ове људе", додао је председник Вучић и добио одговор да ће на отварању пута бити и весеље и трубачи.

Председник Вучић је најавио и да ће држава помоћи и сређивање електромреже у том крају.

Мештани су му пренели захвалност и истакли да су презадовољни што су добили пут Придворица - Девићи.

Председнику Вучићу су том приликом поклонили исплетени џемпер на коме је извезен његов потпис и српски грб, али и вунене чарапе са поруком "биће тешка зима"

Председник Вучић је рекао да у Ивањицу нико није улагао готово 50 година.

Председник Вучић је у разговору са мештанима питао шта може држава још да уради за њих.

Пут од Ивањице до Одвраћенице до 1. септембра

Председник Вучић обећао је у Девићу грађанима да ће пут од Ивањице до Одваћенице бити изграђен до 1. септембра наредне године.

"То је скупо, али то је стратешка ствар за ово место. Нико ми није веровао ни када сам рекао да ћемо асфалтирати тих осам километара које смо већ урадили, јер су мислили да је то због избора, а ја сам са изборима завршио. Више нема никаквих избора, што их је било било је, и сада има само то што могу да урадим за народ", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић је истакао да жели да изгради тај пут како сељаци не би имали проблема са претоваром робе, а људима из "Ивањица путева" поручио је да буду срећни што имају посао за 20 километара пута, јер тиме исплаћују људе који од тога живе.

"Морамо да урадимо пројекат за водоснабдевање Девића и околине да једном заувек решимо проблем, а за Студеницу и Брусничку реку Пузовић је добио налог да у корита постави потпорне зидове свуда да се више не десе поплаве какве су се дешавале у претходном периоду", пренео је председник Вучић грађанима.

Председник Вучић је нагласио да је све то урађено од народних пара, не од његових, али да од народних пара то у протеклих 70 година није урађено.

"Ви сте се ангажовали и борили, а ми смо мало помогли. Биће нам не лака зима. Много мука, много проблема, али ово што смо сада радили, овај далековод који је сада од кључног значаја да кроз додатни развој нисконапонске мреже бетонских стубова које ћемо да постављамо да омогућимо да вам не нестаје струје приликом првог невремена и да имате струју 365 дана у години", навео је председник Вучић.

Председник Вучић је истакао да је за њега највећа радост, уз величанствени дочек и бескрајну захвалност што су га дочекали, то што је чуо да у школи у Девићима има 95 деце.

"Хоћу да чујем, за неколико година када поново дођем, да чујем да има два или три пута више, а за седам година да има 190 деце па да причамо о проширењу школе", поручио је председник Вучић.