Вести

ВУЧИЋ ПОСЕТИО ДОМАЋИНСТВО ВУКАШИНА БОГДАНОВИЋА У СЕЛУ КУМАНИЦА КОД ИВАЊИЦЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је у Моравичком округу домаћинство Вукашина Богдановића у селу Куманица код Ивањице, које се претежно бави пољопривредом, али и експлоатацијом шума.

Председника су дочекали чланови породице Богдановић, потпредседник Владе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, представници општине Ивањица, председник Асоцијације малинара Србије Добривоје Радовић и мештани села.

Председник Вучић обишао је домаћинство и упознао се са оним што им је потребно, а мештани су му рекли да је неопходно урадити пут.

Председник је поручио сарадницима да са Телекомом пораде на томе да људи у том крају добију домет.

Председник општине Ивањица Момчило Митровић поновио је да ће пет милиона од државе бити искоришћен и за асфалтирање.

Председник Вучић пренео је и да је била "мала свађа" на састанку са председницима општина, око економског оправдања улагања у Голију.

"Али, Голија ће бити на 10 минута од ауто-пута, имаће фантастичну позицију. Ако будемо улагали, уложили у пут Голијска река - Одвраћеница онда ће имати значај. Да буде нека врста нове Јахорине, пажљивије и боље рађено од Копаоника. Да одмах буду решени проблеми канализације, отпадних вода", рекао је председник Вучић.

То, како је рекао, значи живот за Ивањицу, Рашку.

"А, нама даје додатне фантастичне зимске, али и целогодишње капацитете. Потребне стотине милиона евра у годинама које долазе", рекао је председник Вучић и додао да се нада да ће већ до 2025. године бити већи прилив људи на територију Голије и Ивањице.

Једну мештанку је занимало да ли ће бити помоћи самохраним родитељима у Ивањици, али је председник општине објаснио да жена која има нешто у свом власништву, не може да рачуна на значајнију помоћ, осим оне коју већ остварује преко Центра за социјални рад.

На то је председник Вучић рекао да се то не може препустити локалним самоуправама, већ да на томе мора да поради држава, те своју сарадницу замолио да са премијерком и надлежним министрима размотри колико би државу коштало да помогне самохраним родитељима са примањима испод неке одређене суме, једнократно, а како да се за буџет припреми нешто што ће бити годишња помоћ убудуће.

Молба мештана је била и аутобуски превоз, за неколицину запослених који раде у Ивањици, међутим, председник Вучић им је предочио да је то неизводљиво, јер је прескупо.

"Сами кажете да нема много оних којима би то користило, двоје, троје", рекао је председник Вучић.

Оно што је посебно важно мештанима јесте најава завршетка новог далековода, који ће значити да неће више нестајати струја, пре свега, зими.

"Узмите број моје сараднице, па ако вам нестане струја, јавите нам", рекао им је председник.

Председник Вучић констатовао је и да је цена малине, ове, као и прошле године, добра, што је и потврдио и његов домаћин.