Вести

ВУЧИЋ СА АМБАСАДОРОМ НАРОДНЕ ДЕМОКРАТСКЕ РЕПУБЛИКЕ АЛЖИР

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Народне Демократске Републике Алжир Абделхамида Шебшуба и захвалио му на преданом дугогодишњем раду на унапређењу традиционалног пријатељства и свеобухватних односа двеју земаља.

Председник Вучић је изразио задовољство што је алжирски премијер Бенабдерахман учествовао на недавном скупу посвећеном 60. годишњици Покрета несврстаних земаља у Београду, надајући се да ће се та посета показати као замајац за даље унапређење српско-алжирске сарадње, која је тренутно испод постојећих могућности.

Председник Вучић и амбасадор Шебшуб су разговарали о бројним темама од заједничког интереса, укључујући даље кораке на развоју билатералних односа. Амбасадор Шебшуб је изразио очекивање да ће ускоро бити потписани нови споразуми који ће омогућити разноврснију сарадњу, као и да ће бити активиран рад Мешовитог комитета за сарадњу.

Председник Вучић је посебно захвалио на принципијелном ставу Алжира у вези са непризнавањем самопроглашене независности тзв. Косова.

Амбасафор Шебшуб је рекао да из Србије носи сјајне успомене, док му је председник Вучић пожелео много успеха у професионалном животу и среће на личном плану.