Вести

ВУЈОВИЋ: ЗА ТРИ ГОДИНЕ СМО ЗАСАДИЛИ ВИШЕ ОД 250 ХИЉАДА САДНИЦА

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић и министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић су данас на Ушћу у Београду, у оквиру манифестације "Радост Европе" заједно са малишанима из целог света, посадиле 14 стабала дрвећа и поручиле да поред деце и одрасли треба да схвате да је битно да и одрасли као и деца чувају планету.

Министарка Вујовић је на манифестацији истакла да јој је изузетно драго због тога што учествује на догађају који подиже свест о животној средини.

"Годинама се трудим са мојим тимом да нам пошумљавање буде главна ставка, и за претходне три године смо посадили најмање 250.000 садница. Али, ових 14 које данас садимо су за мене посебно важне, јер представљају саднице пријатељства. Надам се да ће свако од вас утицати на родитеље да буду одговорни према природи, баш онако као што сте и ви и да ћете ви чувати природу и дати пример неким будућим генерацијама", поручила је министарка Вујовић окупљеним малишанима.

Сађењу дрвећа присуствовала су и деца из 14 земаља, која су у Београд дошла пре три дана, како би учествовала у 54. међународном сусрету пријатељства "Радост Европе".

Осим из Европе, у манифестацији учествују деца и из Кине, а у својим домовима су их угостили београдски основци. Манифестација се одржава под слоганом "Тачно испод звезде", а посвећена је обележавању 80 година од објављивања књиге Антоана де Сент Егзиперија "Мали принц".

Извор: Танјуг